koito moje da pomogne da pishe mersi :)

Място за общи приказки. Разкажете за вашите случки, коментари, впечатления и всичко свързано с автомобила Смарт.

koito moje da pomogne da pishe mersi :)

Мнениеот mihail » Сря Авг 03, 2011 12:35 pm

zdraveite imam nqkolko vuprosa za smart ? re6il sum da si kupq smart oba4e nz kakuv ako moje da spodelite va6iq opit s disel benzin ili turbo samo edno sum re6il da e avtomatik ? dali se 4upqt mnogo koe e nai zdravo mersi :P
mihail

Re: koito moje da pomogne da pishe mersi :)

Мнениеот jores » Сря Авг 03, 2011 3:18 pm

Ами те всички са автоматик. Гледай да е след 2003-2004 година. Най-добре бензин 700 кубика. По-старите правят повече проблеми.

Преди да го купиш провери само едно нещо - компресията. Ако на един от цилиндрите е много по-ниска от на другите, приготви си около 600-1000лв за основен ремонт.
jores

Мнениеот mar29 » Чет Авг 04, 2011 12:31 pm

Колега,всички смартове са с т.нар.ТИП-ТРОНИК скоростни кутии ( можеш ръчно,а можеш и автоматично да превключваш скоростите ),както И С ТУРБО !!!
Моят съвет е същия като този на колегата-вземи си задължително СМАРТ,койдо да е със 700 куб.см двигателя или повече.
Иначе трябва да ти кажа,че окачването на който и да е смарт е много здраво,особено тези със 600 куб.см двигателите.Отпред ( това се отнася за 600 куб.см ) е с листов ресьор и вози много твърдо,но за сметка на това многоооооооо стабилно.Колата е много лека и едва ли някога ще ти се наложи да правиш окачване. 700 куб.см вече са с независимо окачване-возят доста комфортно,но не са толкова стабилни както 600 куб.см .
При оглед на СМАРТ-а,обърни внимание на радиатора за климатика-доста са тънки,а налягането високо и най-често са пробити. Огледай и изпускателната система.Общо взето това е.
Иначе при избора си...........не ти ли грабне окото,зарежи го.Ако мислиш да се насилваш да ти харесва даден смарт,по-добре не го взимай.
Гледай състоянието на конкретния автомобил,както и екстрите,които има.Имам хубави впечатления от смартове,които са внос от Швейцария-имат почти,ако не и всички екстри за модела.Например обърни внимание,че много малко имат часовник и оборотомер отгоре на таблото.На много им липсват отзад платняната "щора" ( говоря ти за кората на багажника при другите автомобили,която при СМАРТ-а е от ПЛАТ ).Да знаеш,че смартовете заводско НЯМАТ резервна гума ( да не я търсиш ),но за сметка на това ИМАТ ОРИГИНАЛНО КОМПРЕСОРЧЕ + ТУБА С ТЕЧНОСТ ЗА ЗАПЪЛВАНЕ НА ДУПКИ В ГУМИТЕ !!!!! На компресорчето трябва да си пише СМАРТ,както и на тубата с течността !!! Казвам ти го това,защото "НАШИТЕ МОМЧЕТА-ДЖАМБАЗЧЕТА" много обичат да ги свалят от колите и после да ги продават отделно. Смарт компресора е много здрав и сполучлив като изпълнение-не е никакъв проблем да ти напомпи гума над 2 атм. ,за разлика от биташките китайски боклуци.

Успех с покупката колега.Определено НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАШ със СМАРТ.................това е една идеална икономична кола.
И да се похвалиш какво си взел в даден момент
mar29

Мнениеот skoti » Чет Авг 04, 2011 3:03 pm

mar29 написа:Моят съвет е същия като този на колегата-вземи си задължително СМАРТ,койдо да е със 700 куб.см двигателя или повече.

Не че нещо,ама незнам стария модел фейса да има повече от 700 куб. двигател . ( без допълнителни чипове и подобни )

Това за компресора и пяната си е на късмет.
На жена ми смарта ,лично го купих от Германия от шоурум на Мерцедес и нямаше компресор и пяна .
skoti

Мнениеот mar29 » Чет Авг 04, 2011 3:34 pm

skoti написа:
mar29 написа:Моят съвет е същия като този на колегата-вземи си задължително СМАРТ,койдо да е със 700 куб.см двигателя или повече.

Не че нещо,ама незнам стария модел фейса да има повече от 700 куб. двигател .

Това за компресора и пяната си е на късмет.
На жена ми смарта ,лично го купих от Германия от шоурум на Мерцедес и нямаше компресор и пяна .

Е не че нещо,ама Вие господине КЪДЕ ВИДЯХТЕ ДА СЪМ СПОМЕНАВАЛ,ЧЕ ИМА СМАРТ СЪС СТАРИЯ "ФЕЙС" И ДА Е С ПО-ГОЛЯМ ОТ 700 куб.см ДВИГАТЕЛ?
В по-горния пост колегата съветва, годината да е след 2003-2004 и двигател 700 куб.см,а аз съм уточнил, купувачът да предпочита двигател с равен или по-голям от 700 куб.см,!!!
Обяснил съм и накратко какво ще има като окачване при старото купе и какво при по-новото,но НИКЪДЕ НЕ СЪМ ОБЯСНЯВАЛ КОЕ КУПЕ С КАКЪВ ДВИГАТЕЛ Е !!!
А и не се знае с какви средства разполага господина,създал темата.Може за него да не са проблем и повечко пари..............в такъв случай силно му препоръчвам BRABUS изпълненията,от които имам страхотни впечатления.Иначе, като най-евтин вариянт да гледа 700 куб.двигател.
А относно компресорчето,пяната и много други нужни глезотийки,АЗ не случайно споменах ВНОСА ОТ ШВЕЙЦАРИЯ. Още битува мнението,че щом е от Германия,колата задължително ще е НАЙ...........НАЙ. Не казвам,че са лоши от Германия,но нека не забравяме,че допреди 15 години внесените от там коли масово бяха БЕЗ КЛИМАТИК,за разлика от тези от Италия ( които пък страдат откъм друга подръжка).В крайна сметка най-важно е не откъде е внос колата,а конкретното и състояние.

ПП към купувача: Колега,три пъти гледай даден автомобил,един път плащай :P :P :P
mar29

Мнениеот skoti » Чет Авг 04, 2011 9:40 pm

Нещо се превъзбуди , успокой малко тона ;)
skoti

Мнениеот mar29 » Чет Авг 04, 2011 9:53 pm

Колега,хайде да спрем кореспонденцията помежду си и да помогнем с каквото можем на колегата, задал темата.Ако можеш да му бъдеш полезен с някаква допълнителна информация,кажи му я.Иначе да си пишем двамата с теб, в неговата тема е безмислено.
Жив и здрав
mar29

Мнениеот mihail » Чет Авг 04, 2011 10:39 pm

mersi mnogo za infoto (mar29) shte razgledam vsichko po nqkolko puti i ste suobshtq :)
mihail

Мнениеот mar29 » Пет Авг 05, 2011 12:37 pm

Колега МИХАИЛ,за дизела мога да ти кажа,че са удачен вариянт.Естествено горят по-малко от бензинките,но и вървят по малко.Ако си вземеш дизел,то тогава разхода ти на гориво ще е минимален.Нека уточним,че говорим за SMART ForTwo............това са нах-компактните смартове,каквито има и на логото на сайта.
http://smart.testdrive.bg/
Влез в този сайт и разгледай различните видове купета и монтирани двигатели в тях.
Ето ти и някои снимки,за да видиш за какви аксесоари ти говорих в по-горните си постове.
Прикачени файлове
SP_A0527.jpg
SP_A0526.jpg
SP_A0525.jpg
mar29

Мнениеот bandidko » Вто Сеп 06, 2011 11:15 pm

Да се намеся и аз ... :) Аз имам Смарт 2002г. 600 кубика и за три години освен косумативи и от време на време бензин друго не съм инвестирал в него. Така че според мен какъвто и Смарт да си купиш, никога не можеш да си на загуба (все пак гори 4 литра в града).
bandidko

Назад към Общ Форум